Κυριακή, Απριλίου 26, 2009

Κ. Καραμανλής: Kρίσιμοι οι επόμενοι μήνες



Το αρνητικό διεθνές περιβάλλον επηρεάζει και τη δική μας χώρα, επιβραδύνοντας τους αναπτυξιακούς ρυθμούς και μειώνοντας τα δημόσια έσοδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ Δυτικής Μακεδονίας.

«Το αρνητικό διεθνές περιβάλλον επηρεάζει όλες και τις χώρες και αναπόφευκτα και τη δική μας», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα επιδεικνύει ισχυρότερες αντοχές σε σχέση με άλλες χώρες κυρίως σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την ανεργία.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους μήνες, καθώς, όπως είπε, θα κριθεί η δυνατότητα της χώρας μας να περιορίσει τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. «Κρίνεται το σήμερα και το αύριο του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Aπέναντι στην κρίση η κυβέρνηση αναπτύσσει συγκροτημένο σχέδιο με στόχο τη στήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ενώ άφησε αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «ανευθυνότητα του χθες».

Κανένας δεν μπορεί να ξεχνά οτι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το χρέος στο 30% και το παρέδωσε στο 100%, τόνισε.

«Προχωρούμε και συνεχίζουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε δρομολογήσει», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και τόνισε πως ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αναπτυξιακή διαδικασία, και ειδικότερα στην στρατηγική για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, ένα έργο «τεράστιας σημασίας», όπως είπε, το οποίο θα παραδοθεί μάλιστα εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου

Παράλληλα, άσκησε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του, Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την υπόθεση Βατοπεδίου, υποστηρίζοντας ότι επιδίδεται στην σκανδαλολογία, την πόλωση και την παραπληροφόρηση. «Το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά σε πρακτικές που συνιστούν θεσμική εκτροπή και αποπειράται να τρομοκρατήσει τη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου και επιχειρεί να διαγράψει το αμαρτωλό παρελθόν του κόμματός του και να πετύχει συμψηφισμούς, τόνισε, μεταξύ άλλων.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «συμπεριφέρεται ανεύθυνα, τόσο στα οικονομικά όσο και στα πολιτικά. Αναπτύσσει μια ατελείωτη υστερική προσπάθεια μετατόπισης του δημόσιου διαλόγου πέρα από τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα. Καλλιεργεί μια νοσηρή ατμόσφαιρα που δεν ταιριάζει στον τόπο μας», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

«Την ώρα που κρίνονται μείζονα ζητήματα, οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κινείται αλλού. Επιμένει σε μια στείρα απόπειρα μηδενισμού και διαστρέβλωσης των πραγμάτων, κατρακυλά σε πρακτικές πουν συνιστούν θεσμική εκτροπή, κάνει περίεργες και ανεύθυνες προαναγγελίες για υποτιθέμενες προθέσεις δικαστικών, επιδίδεται σε παρεμβάσεις με αντισυνταγματικά αιτήματα, επιδίδεται σε διαστρέβλωση του περιεχομένου δικαστικών εγγράφων. Επιδίδεται σε μια απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.