Παρασκευή, Απριλίου 03, 2009

Ευρώπη: Προσπάθειες για λύσεις στο χρηματοπιστωτικό κλάδο

Λύσεις στα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου εξακολουθούν να αναζητούν κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη.

Στη Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Handelsblatt» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης της νομοθεσίας, προκειμένου το κράτος να βοηθήσει τους πιστωτικούς οργανισμούς να διαχειριστούν το μη ρευστοποιήσιμο ενεργητικό τους.

Επανέλαβε ωστόσο ότι οι τράπεζες θα πρέπει να βρουν μόνες λύσεις για το λεγόμενο «τοξικό» ενεργητικό. «Δεν έχω ακόμη πειστεί ότι τα μοντέλα των τραπεζών επισφαλειών (bad banks) των ΗΠΑ και της Βρετανίας θα μπορούσαν να έχουν αποτελέσματα» σημείωσε ο κ. Στάινμπρουκ.

Στην Ισπανία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται σχέδιο που θα ενισχύει τα εργαλεία παρέμβασης της κεντρικής τράπεζας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Την ίδια ώρα στην Ιταλία ο πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε χαλάρωση του νομοθετικού πλαισίου για τις επεκτάσεις κατοικιών, με στόχο να τονώσει την κατασκευαστική δραστηριότητα. «Εάν το 10% των ιδιοκτητών εκμεταλλευθούν αυτή την ευκαιρία, θα διοχετευθούν στην οικονομία 60 με 70 δισ. ευρώ» τόνισε ο κ. Μπερλουσκόνι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.