Πέμπτη, Απριλίου 09, 2009

Αλμούνια: Σταδιακή ανάκαμψη το 2010

Αλμούνια: Σταδιακή ανάκαμψη το 2010





Αισιόδοξα μηνύματα αρχίσουν να εκπέμπουν αξιωματούχοι της Ε.Ε. όσον αφορά στις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας. Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια εξέφρασε χθες την πεποίθηση ότι τα παγκόσμια πακέτα οικονομικής ενίσχυσης θα επιτρέψουν στην οικονομία να ανακάμψει σταδιακά κατά το 2010.

«Είμαι βέβαιος ότι με τα μέτρα αυτά θα αρχίσουμε να βλέπουμε σημάδια σταδιακής ανάκαμψης την επόμενη χρονιά» δήλωσε. Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ανάγκη για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για να αντιμετωπιστεί η διεθνής ύφεση, ο κ. Αλμούνια απάντησε ότι η Ε.Ε. θα επιβλέπει την αποτελεσματικότητα των ήδη υπαρχόντων μέτρων.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να καταπολεμήσουμε την κρίση και να αποκαταστήσουμε ένα φυσιολογικό επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε.

Την ίδια ώρα η αρμόδια επίτροπος για τον ανταγωνισμό, Νέλι Κρους υποστήριξε ότι οι τράπεζες που διασώθηκαν χάρη στα πακέτα στήριξης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα πρέπει να περιορίσουν το μέγεθός τους και να επιστρέψουν στις βασικές τους δραστηριότητες, ενώ τόνισε ότι η χρεοκοπία κάποιων δεν πρέπει να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.