Τετάρτη, Απριλίου 15, 2009

Πέντε λόγοι για...αισιοδοξία





Aναλυτές της Deutsche Bank επικαλούνται πέντε πρόσφατες εξελίξεις, που οδηγούν αρκετούς επενδυτές στην εκτίμηση ότι τα χειρότερα για την οικονομία -και τις μετοχές- έχουν παρέλθει: το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε το σχέδιο αγοράς προβληματικών στοιχείων ενεργητικού από τις τράπεζες.

Η Fed ανακοίνωσε σχέδια για την αγορά ενυπόθηκου χρέους και κρατικών ομολόγων. Οι λογιστικοί κανόνες mark-to-market τροποποιήθηκαν ώστε να γίνουν λιγότερο αυστηροί. Ορισμένα στοιχεία υποδεικνύουν σταθεροποίηση της οικονομίας. Και το αμερικανικό χρηματιστήριο φαίνεται πως ανακάμπτει από τα χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα, όμως, υποστηρίζουν ότι η ύφεση δεν πρόκειται να λήξει επισήμως, παρά μόνον όταν υπάρξει σαφής βελτίωση στον τομέα απασχόλησης, μια προοπτική που δεν διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον.

Οι αναλυτές της Deutsche Bank επικαλούνται τέσσερις ανησυχίες για το άμεσο μέλλον: τις δοκιμασίες (stress-tests) των τραπεζών, το μέλλον της Chrysler, την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης των τραπεζών, αλλά και την πολιτική, που θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τάση ανάληψης ρίσκου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.