Τετάρτη, Απριλίου 29, 2009

Ευρώπη: Σημάδια σταθεροποίησης της διεθνούς οικονομίας



Τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της διεθνούς οικονομίας αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους, με οικονομικούς αναλυτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιταλία ανέκαμψε τον Απρίλιο πιο πολύ από ό,τι αναμενόταν, βάζοντας έτσι τέλος στη συνεχιζόμενη πτώση των τελευταίων δέκα μηνών. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ISAE ανέβηκε στο 64,2, μετά τη βελτίωση που σημειώθηκε στα επίπεδα παραγγελιών και στις προοπτικές για την παραγωγή.

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε και η καταναλωτική πίστη στη Γαλλία, με το δείκτη καταναλωτικού κλίματος να βρίσκεται στο -41 από -43 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στη Βρετανία ο ρυθμός ανόδου των λιανικών πωλήσεων εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους με το δείκτη της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Επιχειρήσεων να σκαρφαλώνει στο +3 από -44 που ήταν το Μάρτιο, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός στα ομόσπονδα κρατίδια της Έσσης, της Σαξονίας και του Βραδεμβούργου, επιταχύνθηκε ελαφρώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.