Τετάρτη, Απριλίου 01, 2009

Morgan Stanley: Γιατί πουλάμε στο ράλι

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009 - 08:38
Η κούρσα της χρηματιστηριακής αγοράς από τα χαμηλά του Μαρτίου είναι καλή ευκαιρία για πωλήσεις καθώς τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου είναι περιορισμένα και η αγορά δεν έχει προεξοφλήσει πλήρως την πτώση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, σχολιάζει σε έκθεση της η Morgan Stanley (Α rally to sell into).

«Ακόμα και με τις πιο αισιόδοξες υποθέσεις δεν βλέπουμε σημαντικό περιθώριο ανόδου για τον δείκτη SP500 πάνω από την περιοχή των 825-850 μονάδων. Πιστεύουμε ότι η κούρσα αυτή προσφέρεται για πωλήσεις. Aναμένουμε σημαντική εξασθένηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων στους κυκλικούς κλάδους πριν η κατάσταση αρχίσει να βελτιώνεται. Είναι προτιμητέο να πάρουμε τα κέρδη μας στις μετοχές που κατάφεραν σημαντική ανάκαμψη, ιδιαίτερα σε όσες παραμένουν ευάλωτες σε πιθανή απογοήτευση είτε λόγω πτώσης των κερδών είτε λόγω χαμηλού guidance».

«Θα αισθανόμασταν πιο άνετα με την άποψη ότι η άνοδος σηματοδοτεί την αρχή μιας κυκλικής ανάκαμψης, όπου η κερδοφορία και οι αποτιμήσεις των μετοχών δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, αν βρισκόμασταν κοντά στον πάτο της κερδοφορίας. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Απλά, δεν πιστεύουμε ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει πλήρως την προοπτική περαιτέρω εξασθένησης της κερδοφορίας ή ότι θα παραβλέψει την αδυναμία αυτή εστιάζοντας στην ανάκαμψη».

Η Morgan Stanley παραδέχεται, ωστόσο, ότι την ανησυχεί το γεγονός ότι η αγορά ευρέως πιστεύει ότι η άνοδος από τα χαμηλά του Μαρτίου είναι ένα bear market ράλι. Tην ανησυχεί επίσης και το γεγονός ότι μετά από ανοδική αντίδραση 21% η πίεση σε όσους διακρατούν θέσεις short πρέπει να είναι μεγάλη. Σε περίπτωση που οι σορτάκηδες «λυγίσουν» δεν αποκλείεται το κλείσιμο θέσεων να δώσει ανοδική ώθηση στον δείκτη SP500 πάνω από τα επίπεδα της δίκαιης αποτίμησης του, αναφέρει η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.