Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2009

Goldman Sachs: Προσφορά για την Universal Studios Japan





Προσφορά 111,2 δισ. γιεν (1,2 δισ. δολάρια) για την εξαγορά της USJ Co., της διαχειρίστριας του θεματικού πάρκου των Universal Studios στην Ιαπωνία, κατέθεσε σήμερα κοινοπραξία με επικεφαλής την Goldman Sachs Group.

Η αμερικανική τράπεζα και οι υπόλοιποι επενδυτές προσφέρουν 50.000 γιεν ανά μετοχή, τιμή που είναι 23% υψηλότερη από την τιμή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές της USJ χθες, στο Τόκιο. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Goldman θα κατέχει το 61,2% της εταιρείας, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg, ο επικεφαλής επενδύσεων της Goldman στην Ιαπωνία, Ανκούρ Σάχου, θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της προσφοράς σε συνέντευξη Τύπου, στις 5:00 μ.μ. τοπική ώρα.

Η Goldman, η μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα χρηματιστηριακή εταιρεία στον κόσμο μέχρι την μετατροπή της σε τράπεζα συμμετοχών, επένδυσε 20 δισ. γιεν στην Universal Studios Japan το 2005. Στόχος της είναι να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, καθώς η συρρίκνωση της οικονομίας ωθεί χαμηλότερα τον αριθμό των επισκεπτών στο πάρκο.

Το ποσοστό 9,2% που κατέχει η Οσάκα στην εταιρεία την καθιστά την τέταρτη μεγαλύτερη μέτοχο, μετά την Goldman, τη UBS με ποσοστό 11,7% και την κρατική Development Bank of Japan με 10,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Το πάρκο Universal Studios Japan άνοιξε το 2001, προσελκύοντας 30.000 επισκέπτες την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.