Κυριακή, Μαρτίου 22, 2009

Σύσταση Γιούνκερ στην Ελλάδα για λήψη σκληρών μέτρων





Σκληρή στάση υιοθετεί απέναντι στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία εξηγεί γιατί η Ευρώπη επιμένει στη σφικτή δημοσιονομική προσαρμογή και στη λήψη νέων σκληρών μέτρων και προειδοποιεί σε αυστηρό τόνο: «Το γεγονός ότι η χώρα σας μπήκε σε επιτήρηση δύο φορές μέσα σε πέντε χρόνια δείχνει ξεκάθαρα ότι χρειάζονται κι άλλες ενέργειες για την εξυγίανση των οικονομικών της».

«Νομίζω ότι είναι καθήκον της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της. Δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχίσουν να εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα όπως μέχρι τώρα. Για να μπορέσετε να προστατεύσετε τα συμφέροντα των μελλοντικών γενεών, πρέπει να διορθώσετε τα δημόσια οικονομικά σας. Καλούμε την Ελλάδα να πάρει μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το ανισχύουν οι δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο διάσωσης σε περίπτωση που η Ελλάδα και η Ιρλανδία κηρύξουν πτώχευση, ο κ. Γιούνκερ απάντησε τα εξής: Είναι θεωρητική απάντηση σε θεωρητική ερώτηση, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Σε περίπτωση, όμως, που συμβεί, θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση. Γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει τεράστια προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι δεν θα φθάσει στην πτώχευση. Ομως, τα μέτρα που θα εφαρμόσει πρέπει να είναι πολύ σκληρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.