Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2009

Bloomberg News: Στις κορυφαίες του κόσμου οι καναδικές τράπεζες





Την ώρα που τα οικονομικά ιδρύματα στις ΗΠΑ βυθίζονται εν μέσω της χειρότερης κρίσης από το 1929, οι καναδικές τράπεζες βρίσκονται ξαφνικά στις λίστες των πιο ισχυρών του κόσμου. Μια νέα μέτρηση του Bloomberg News τοποθετεί τέσσερις καναδικές τράπεζες στις 10 κορυφαίες της Βόρειας Αμερικής όσον αφορά στα στοιχεία του ενεργητικού τους.

Η Royal Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα σε ενεργητικό στον Καναδά, καταχωρείται στην έβδομη θέση, η Toronto-Dominion στην 8η, η Scotiabank στην 9η και η Bank of Montreal στη 10η. Και οι έξι μεγάλες τράπεζες του Καναδά υπήρξαν κερδοφόρες κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2008 σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg καθώς αναφέρθηκαν μόνο 20 δισ. σε απώλεια χρεών αφότου άρχισε η κρίση το 2007.

Οι καναδικές τράπεζες έχουν ανέβει στη βορειοαμερικανική κλίμακα αξιολόγησης αφότου βυθίστηκαν και πτώχευσαν οι οικονομικοί κολοσσοί των ΗΠΑ. Τον περασμένο Οκτώβριο το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ χαρακτήρισε το οικονομικό σύστημα του Καναδά ως το «κραταιότερο», εξαιτίας της συντηρητικής πρακτικής του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.