Παρασκευή, Μαΐου 22, 2009

ΟΟΣΑ: Πιθανή ανάκαμψη στα τέλη του 2009





Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, ?νχελ Γκουρία.
Πιθανή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας στα τέλη του 2008 «βλέπει» ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του, ?νχελ Γκουρία.

Σύμφωνα με τον διεθνή οικονομικό οργανισμό, ο ρυθμός της οικονομικής επιβράδυνσης φαίνεται να μετριάζεται. Οι δείκτες – από τις πωλήσεις κατοικίας στις ΗΠΑ μέχρι τις κινεζικές εξαγωγές – έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και η παγκόσμια οικονομία δεν βρίσκεται πλέον σε «ελεύθερη πτώση», τόνισε ο Γκουρία, μιλώντας σε συνέδριο.

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν η οικονομική δραστηριότητα θα μπορούσε να ανακάμψει μέχρι τα τέλη του έτους, απάντησε καταφατικά, διευκρινίζοντας ότι το θέμα της ανάκαμψης έχει να κάνει περισσότερο με το ότι η παγκόσμια οικονομία σταματά να συρρικνώνεται.

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ αποκάλυψε, επίσης, ότι οι προσεχείς προβλέψεις του οργανισμού για τα κράτη – μέλη του θα είναι οι πρώτες, μετά από αρκετές αναθεωρήσεις, που δεν θα δείξουν σοβαρή επιδείνωση του ΑΕΠ.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει πριν από την ευρωπαϊκή, καθώς θα τονωθεί από το «πακέτο» μέτρων της Ουάσινγκτον.

Πηγή: Reuters




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.