Πέμπτη, Μαΐου 07, 2009

Βρετανία: Αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια



Πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα που η βρετανική νομισματική αρχή επιλέγει να μην μεταβάλλει το κόστος δανεισμού.
Αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) το βασικό της επιτόκιο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα που η βρετανική νομισματική αρχή επιλέγει να μην μεταβάλλει το κόστος δανεισμού. Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο έχει μειώσει το επιτόκιό της συνολικά κατά 4,5%.

Η τράπεζα έχει στρέψει πλέον το ενδιαφέρον της από τα επιτόκια στην αύξηση της προσφοράς χρήματος. Το Μάρτιο, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της ΒοΕ ξεκίνησε πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 75 δισ. λιρών, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου, τυπώνοντας νέο χρήμα.

Σήμερα, ανακοίνωσε πως θα αυξήσει το πρόγραμμα αυτό κατά 50 δισ. λίρες στις 125 δισ. λίρες, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τη βρετανική οικονομία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας οδεύει προς τη μεγαλύτερη ύφεση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε το Μάρτιο στο 2,9%, το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας χρονιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.